Barcelona Poblenou

Published on octubre 13th, 2012 | by isaparici

Poblenou y el 22@: renovación urbana y tejido cultural

En 2005, Can Ricart ocupó las portadas de los diarios. Artistas y pequeños industriales iban a ser desalojados para dejar paso a una renovación urbanística impulsada por el plan 22@. Finalmente la presión vecinal académica y cultural salvó el edificio. Siete años después ¿cómo está el tejido cultural del Poblenou? Este trabajo repasa el plano cultural y artístico del barrio entre 1998 y 2012. Podéis hojearlo y descargarlo aquí.

L’any 2005 Can Ricart va ocupar durant mesos les portades dels diaris. Artistes i petits industrials havien de ser desallotjats per deixar pas a la renovació urbanística impulsada pel pla 22@. Finalment la pressió veïnal, acadèmica i cultural va salvar l’edifici de l’enderroc total.

Set anys desprès, com està el teixit cultural del Poblenou? Quins efectes està tenint la reforma urbana del barri? Quin és el paper de la crisi econòmica? Com ha canviat el paisatge i els focus artístics de la zona?

Aquest treball repassa el Poblenou cultural i artístic des de 1998 fins el 2012. Analitza l’impacte que els canvis urbanístics promoguts pel 22@ han tingut sobre el teixit cultural del Poblenou, que inclou tant els artistes com les associacions del barri o el propi paisatge.

Fullegeu-lo i, el si voleu descarregar, feu clic aquí.

 

Tags: , ,


About the AuthorBack to Top ↑