Barcelona composition

Published on diciembre 9th, 2013 | by isaparici

Sagrada Família: una icona en mutació

Atenció, atenció: estem perdent les quatre torres de la Sagrada Família com a símbol de Barcelona. Com ho llegiu. A la callada, un gran canvi s’està produïnt a l’skyline que representa la ciutat. Durant dècades el temple gaudinià per excel.lència ha mostrat al món les quatre torres de la façana del Naixement. Mireu.

 

composition

El logo del Bus turístic, la nadala de l’Ajuntament de 2011, un segell i un banner de la web de Turisme de Barcelona. Les 4 torres retallades són un element sempre present.

 

Com el temple va creixent en alçada, les torres ja no es retallen contra el cel i perden estilització. Hi ha alguns dissenyadors que ja estan dibuixant la silueta del temple real i el mostren així:

composition2

Skyline de Barcelona al cartell del Coach Congress 2012, detall de la carpeta de la UB per al curs 2013-2014 i perfil de la ciutat al logo del Barcelona city tour. A totes la Sagrada Família és ja una mole comparable al Tibidabo.

El resultat és una imatge menys potent, menys reconeixible. Les icones són precisament símbols que guarden una semblança amb l’original però no vol dir per això que el copiin. Què aporta veure en un skyline la nau del temple? No té més força la icona en el seu estat “tradicional”?
Podeu deixar la vostra opinió als comentaris.

Aquest post va aparèixer originalment el blog inspiracció.blogspot.com

Tags:


About the AuthorBack to Top ↑